Officieel standpunt GroenLinks milieu

Ook van de website van GroenLinks, en ook helemaal niet in overeenstemming met het beleid dat Kees Steeman (wethouder GroenLinks in Dagelijks Bestuur Stadsdeel Osdorp) voert t.o.v. De Boterbloem:

“GroenLinks zorgt voor schone lucht, mooie natuur en een goed klimaat. Dat zijn eerste levensbehoeften. Ruimte voor ontspanning, fijn wonen, goed en gezond eten horen daarbij. Dat betekent zorgvuldig omgaan met natuur en landschap.”

“Het mooie, typisch Nederlandse landschap hoeft niet te worden volgebouwd. Er zijn genoeg andere creatieve manieren om extra woningen te maken. Bijvoorbeeld in leegstaande kantoorgebouwen. GroenLinks kiest voor groene parken, grote speeltuinen en sportvelden in steden. We willen mooie, groene wijken en dorpen met woningen voor iedereen. We willen kunnen genieten van ons landschap.”

” We willen een voorbeeld nemen aan landen als Oostenrijk, waar de biologische landbouw werkelijk van de grond komt. Of aan Zweden, waar de ouderwetse varkensstal plaats heeft gemaakt voor de ‘comfort class’. We moeten de boeren meer ruimte geven om biologisch te kunnen ondernemen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: