Programma GroenLinks Osdorp: volkstuinencomplex op grond De Boterbloem (???)

Ook op de website van GroenLinks Osdorp staan mooie woorden over een groene leefomgeving die in het gevoerde beleid niet worden waargemaakt. Hieronder het lijstje goede voornemens, het laatste is het merkwaardigste: “als zich in de Lutkemeer geen bedrijven vestigen wordt een volkstuincomplex gerealiseerd”. Hier wordt er al op geanticipeerd dat zich geen geïnteressseerde bedrijven voor de Lutkemeer zullen aandienen. Dan maar volkstuinen.

Waarom wil GroenLinks enerzijds De Boterbloem, prachtige biologische boerderij, per se weghebben, en pleit de partij anderzijds, ook op de website, voor  “meer aandacht en geld besteden aan groen en natuur om zo het huidige groen in Osdorp te behouden en te versterken.”???

Goede voornemens GroenLinks Osdorp (zie http://oud.groenlinks.nl/lokaal/osdorp/verkiezingsprogramma/hfd6.vkp2006)

: * er meer tijd en aandacht wordt uitgetrokken voor milieueducatie op scholen; * vanuit het stadsdeel activiteiten worden georganiseerd die bijdragen aan het milieubewustzijn en de onderlinge contacten tussen bewoners; * op scholen theoretische en praktische fietslessen en examens worden ingevoerd; * er per school een verkeersplan komt zodat kinderen zo veilig mogelijk hun school kunnen betreden; * er rondom scholen overal een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur geldt; * de aanleg van ecologische routes de komende jaren krachtig doorgaat; * de Osdorper Bovenpolder en de Osdorper Binnenpolder groen blijven; * bestemmingsplannen waar nodig worden geactualiseerd om groene gebieden te houden en de ecologische zones te versterken; * sporten en recreëren in de eigen omgeving gestimuleerd moet worden; * de oevers van de Sloterplas niet aangetast worden; * natuurbeheer door boeren wordt gestimuleerd en ondersteund; * nieuwbouw de natuur en ecologie niet mag verstoren als dat voorkomen kan worden; * als zich in de Lutkemeer geen bedrijven vestigen een volkstuincomplex gerealiseerd wordt.

2 gedachten over “Programma GroenLinks Osdorp: volkstuinencomplex op grond De Boterbloem (???)”

  1. Welke mensen uit welke politieke partijen vormen het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Osdorp ?

    Wil je het DB echt iets duidelijk maken, dan zal je de betreffende politieke partijen moeten noemen in alle (pers)berichten !
    En ook de naam en partij van de voorzitter/ster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s