Brief aan GroenLinks politici van Rob Thoolen

Brief aan GroenLinks

Amsterdam, 16 februari 2009

Geachte volksvertegenwoordigers, bestuurders en leden van GroenLinks,

Op 12 februari jongstleden keek ik met stijgende verbazing naar een optreden op de Amsterdamse zender AT5 van een stadsdeelwethouder die helaas GroenLinks bleek te vertegenwoordigen. Dacht ik aanvankelijk de terugkeer te mogen meemaken van Van Kooten en De Bie op de Nederlandse televisie, al snel bleek dat deze Kees Steeman geen karikatuur was, maar een daadwerkelijke vertegenwoordiger van de partij waar ik sinds jaar en dag op stem.

Het nieuwsitem op AT5 betrof een actie van verontruste Amsterdammers over het voornemen van het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Osdorp om op het terrein van de ecologische boerderij De Boterbloem in de Lutkemeerpolder een bedrijventerrein te vestigen. Waar het actiecomité met een aantal bijzonder sterke argumenten kwam, wist de heer Steeman niets anders te melden dan dat er geen discussie mogelijk was, hetgeen mij deed vermoeden dat er nog steeds stalinistische ressentimenten te ontdekken zijn in GroenLinks of dat de heer Steeman andere belangen verdedigt (en wellicht heeft) dan die waar GroenLinks volgens het partijprogramma voor beweert te staan.

Het moge duidelijk zijn dat ik mij als kiezer geschoffeerd voel door dit optreden van uw volksvertegenwoordiger. Als de bestuurspraktijk van uw (en mijn) vertegenwoordigers zo ver verwijderd is van de uitgangspunten en het geschreven programma van de partij, dan kan ik geen andere conclusie trekken dan dat bij gebrek aan beter de eerste de beste vrijwilliger die drie jaar lang trouw foldertjes en buttons verspreidt voor de partij bij gebrek aan gewicht kan komen bovendrijven.

Ik doe hierbij een oproep aan alle weldenkende GroenLinksers om in te grijpen. Verkwansel de ideeën en de identiteit van de partij niet aan de dadendrang van dorpsbestuurders, die hopen op een straatnaam op weer een overbodig bedrijventerrein. Geef niet toe aan die treurigmakende megalomanie van ‘regelneefjes’, die zich veel te makkelijk om laten praten door de beroepsbestuurders van vastgoedbedrijven, door de snelle projectontwikkelaars en door de eigen ambtenaren. Haal de bezem door de eigen partij!

Tevens bewijst dit treurigstemmende voorbeeld het failliet van de Stadsdelen, maar dit terzijde.

Tot slot wens ik aan te geven dat de heer Steeman mij nu bijna als vanzelf heeft gemotiveerd om op zoek te gaan naar meer voorbeelden van verkwanseling van het eigen partijprogramma in aanloop naar de verkiezingen. Want laat duidelijk zijn dat wanneer GroenLinks haar eigen slippendragers niet tot de orde weet te roepen, dat ik er alles aan zal doen om dit in het nieuws te brengen en te houden. U begrijpt uiteraard ook dat ik mij vanaf heden aansluit bij het actiecomité Red de Boterbloem.

Hoogachtend en vooralsnog met kameraadschappelijke groet,

R.G. Thoolen
Aspirant-lid actiecomité Red de Boterbloem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s