De Boterbloem op Vroege Vogels

Uitzending Vroege Vogels Op zondagochtend 22 februari 2009 heeft het radioprogramma Vroege Volgels aandacht besteed aan De Boterbloem. Te beluisteren via onderstaande link. Op hun website staat het volgende:

“Over het actiecomité Red de Boterbloem
Ecologische boerderij de Boterbloem ligt prachtig in de Lutkemeerpolder aan de rand van Amsterdam, bij Osdorp. Op de uitgestrekte akkerlanden nestelen kivieten. Het is cultuurhistorisch erfgoed van grote waarde. Er wordt biologisch verbouwd, en er vinden een aantal psychiatrische patiënten en andere kwetsbare mensen dagbesteding. Stadsdeel Osdorp wil op deze unieke plek een bedrijventerrein neerzetten en vindt dat De Boterbloem weg moet. Ik las hierover veel in de media; de boerin, Trijntje Hoogendam, was genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Omdat ik mee wil helpen De Boterbloem voor Amsterdam te behouden heb ik een actiecomité opgericht.

Intussen hebben op http://deboterbloem.petities.nl al bijna 800 mensen de petitie ‘Red de Boterbloem’ getekend. Er zijn ook honderden handtekeningen op papieren handtekeningenlijsten gezet. De lokale pers heeft al heel veel aandacht aan de actie besteed. In het nieuws van AT5 van 12 februari was een item over deze reddingsactie te zien. Het is duidelijk dat de bewoners van Amsterdam-West willen dat De Boterbloem blijft. Maar ook van ver daarbuiten komen de mensen vandaan die hun handtekening hebben gezet. In deze tijd een bedrijventerrein willen vestigen op het land van een goedlopende biologische boerderij, dat vinden mensen van allerlei achtergronden een weerzinwekkend, absurd en ontoelaatbaar idee. Hopelijk komt het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Osdorp tot inkeer.”

Tekst:

http://vroegevogels.vara.nl/Gerelateerd-item.150.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=348949&tx_ttnews[backPid]=66&cHash=132d7dafcd

Uitzending:

http://player.omroep.nl/?aflID=8994124&start=0:17:53.881

Eén gedachte over “De Boterbloem op Vroege Vogels”

  1. Wat een schande dat dit juist door een wethouder van Groen Links moet komen…… Het riekt naar corruptie, die grond heeft hij vast al verkocht aan een vriendje van hem (zo’ n projectontwikkelaar) Het kleine stukje groen waar we zo blij mee zijn, moet weer eens wijken voor beton terwijl er zo ontzettend veel van die horizonvervuilers leeg staan! De fantastische biologische zorgboerderij moet blijven bestaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s