Milieucentrum Amsterdam voert actie voor de Lutkemeerpolder

Vandaag vaardigde het Milieucentrum Amsterdam het volgende persbericht uit:

GEEF LUTKEMEERPOLDER EEN GROENE BESTEMMING!

Amsterdam, 02-04-2009

Het Amsterdamse stadsdeel Osdorp begint dit jaar met de aanleg van een nieuw bedrijventerrein (Lutkemeer III). Hiermee verdwijnt de Lutkemeerpolder: een uniek, groen en open gebied. Milieucentrum Amsterdam vraagt het stadsdeel dringend om af te zien van de bouw van het bedrijventerrein. Geef de polder haar groene bestemming terug!

De nadelen van de bouw van het bedrijventerrein Lutkemeer III zijn groot. Het terrein wordt drie keer zo groot als het Museumplein en neemt een flinke hap uit de Tuinen van West, de open polders ten westen van de stad. Voor Amsterdammers blijft er minder ruimte over om te genieten van natuur, rust en landschap.

Bovendien is de noodzaak voor het nieuwe bedrijventerrein vervallen. Door de economische crisis daalt de vraag naar bedrijfsruimten. Verder blijkt uit onderzoek dat nog 30 procent van de bedrijfsruimten in de regio Amsterdam leeg staat.

Milieucentrum Amsterdam dringt er bij het stadsdeel Osdorp op aan om de bouw van Lutkemeer III te heroverwegen en het bestemmingsplan te wijzigen. Verander de bestemming “bedrijventerrein” in “biologische landbouw”. Zo behouden we een wijds polderlandschap, versterken we de Tuinen van West en kunnen er meer biologische producten verbouwd worden binnen de stadsgrenzen van Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: