Oproep aan Maarten van Poelgeest: help ons De Boterbloem te behouden!

Stukje van het weblog van Maarten van Poelgeest:

” De Amsterdamse regio heeft een succesvolle periode achter de rug. Economisch florerend, groei van inwonertal, toerisme steeds meer vestigingen van bedrijven en een zeer diverse economie.
Maar er zijn in deze tijd ook grote uitdagingen: het overeind blijven in een kantelende wereldeconomie, het laten emanciperen van diegenen die dreigen achterop te raken en het streven naar een duurzame leefomgeving. Het interessante is, dat deze drie zaken sterk met elkaar samenhangen. Minstens zo prikkelend is dat deze samenhang het sterkst naar voren komt in stedelijk gebied.
En het is een hoopgevende gedachte dat vooral metropool Amsterdam een gunstige uitgangspositie heeft om de grote uitdagingen aan te gaan. Voor al die opgaven waar we voor staan, biedt de stad tal van kansen en dat gegeven grijpen we met beide handen aan: voor de economische dynamiek, voor de emancipatie en voor de duurzaamheid!”

Mijn reactie op dit stukje:

“Het overeind blijven in een kantelende wereldeconomie, het laten emanciperen van diegenen die dreigen achterop te raken en het streven naar een duurzame leefomgeving. Het interessante is, dat deze drie zaken sterk met elkaar samenhangen”.

Inderdaad!

Aan de rand van Osdorp vinden mensen die zeer ver achterop zijn geraakt in onze samenleving en nergens meer kunnen aarden dagbesteding in een duurzame leefomgeving: Ecologische Zorgboerderij De Boterbloem. Ze voelen zich weer mens, en in een “kantelende wereldeconomie” moet het voor de Gemeente Amsterdam prettig zijn dat deze zorgboerderij zonder enige overheidssubsidie draaiende wordt gehouden. Helaas wil GroenLinks wethouder Kees Steeman van Osdorp op de prachtige groene biologische akkers van deze maatschappelijk zeer nuttige boerderij een duur bedrijventerrein gaan neerzetten.
Economische krimp + zorg voor de zwakkeren + zorg voor duurzaamheid = De Boterbloem behouden. Alle 10.000+ mensen die hun handtekening hebben gezet onder de petitie “Red de Boterbloem” vragen u, wethouder Maarten van Poelgeest, om in te grijpen en de Lutkemeer als groene, duurzame, biologische en soclale zone te behouden voor de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s