SP plaatst artikel over Boterbloem op website, voert actie voor behoud zorgboerderij

Picture 1

Behoud zorgboerderij Lutkemeerpolder

15-05-2009 • De SP wil dat zorgboerderij De Boterbloem in de Osdorpse Lutkemeerpolder behouden blijft voor Amsterdam. Als het aan de gemeente ligt maakt de ecologische en financieel gezonde zorgboerderij plaats voor een bedrijventerrein. “We weten dat er grote behoefte is aan zorgboerderijen in Amsterdam; bedrijventerreinen staan daarentegen gedeeltelijk leeg op dit moment”, zegt SP-raadslid Carlien Boelhouwer.

Carlien Boelhouwer

De Boterbloem ligt in een mooi groen gebied, een oase van rust waar nog steeds veel Amsterdammers van genieten. Op de zorgboerderij krijgen kansarme en kwetsbare Amsterdammers een zinvolle dagbesteding. Boelhouwer begrijpt totaal niet waarom de boerderij en een deel van het groene gebied weg moeten: “Amsterdam heeft altijd gezegd dat er meer zorgboerderijen moeten komen. De gemeente heeft zelfs een beroep gedaan op Europese subsidie om een zorgboerderij op een andere plek in de stad op te knappen. Dan is het toch vreemd dat de boerderij in de Lutkemeerpolder moet verdwijnen?”

Volgens het SP-raadslid moet het gemeentebestuur ook eens wat scherper gaan nadenken over het inrichten van nog meer bedrijventerreinen in de stad: “Het stadsbestuur zou tegenwoordig elk besluit waarbij groen gebied wordt opgeofferd goed met cijfers moeten onderbouwen. Tot op heden heb ik die cijfers niet gezien.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s