Gevangenissen-bouwstop: dus geen jeugdgevangenis op Lutkemeer III

Vandaag vonden wij onderstaand bericht op internet. Hieruit blijkt dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat het Ministerie van Justitie een jeugdgevangenis zal laten bouwen op Lutkemeer III, zoals Osdorp wethouder Baâdoud de laatste tijd verkondigt. Bestemming jeugdgevangenis: exit dus! Ook dat excuus om De Boterbloem de wacht aan te zeggen is bij deze ongeldig verklaard.

1200 banen weg door sluiten gevangenissen

AMSTERDAM – Het ministerie van Justitie sluit de komende jaren acht gevangenissen. Ook verdwijnen er twaalfhonderd banen in het gevangeniswezen. Geplande nieuwbouwprojecten gaan, behalve in Zaanstad, niet door. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie dinsdag bekendgemaakt. De ingrijpende maatregelen zijn volgens haar nodig om het overschot aan cellen terug te brengen en de wisselende vraag naar celcapaciteit beter op te vangen. De bewindsvrouw hoopt gedwongen ontslagen te voorkomen door natuurlijk verloop en het begeleiden van mensen naar ander werk. Door de sluiting van acht locaties verdwijnen er in totaal bijna 1350 cellen.

Eén gedachte over “Gevangenissen-bouwstop: dus geen jeugdgevangenis op Lutkemeer III”

  1. Een aantal jeugdgevangenissen zijn net van justitie overgeheveld naar Jeugd & Gezin. De jeugdzorgplus moet antwoord bieden op de vraag naar betere opvang en begeleiding van criminelen in de dop. Nu eerst daar maar eens de aandacht op richten i.p.v. nieuwe cellen bijbouwen. Overigens, Albayrak heeft nog een belofte in te lossen: groepen kleiner, beter opgeleid personeel, evidence based behandeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s