Persbericht: “Zware kritiek van Arnold Heertje op de PvdA fractie in Amsterdam-Osdorp: ‘Jullie staan met je rug naar de toekomst’.”

Vandaag heeft actiecomité Red de Boterbloem het volgende persbericht breed verspreid:

Zware kritiek van Arnold Heertje op de PvdA fractie in Amsterdam-Osdorp: ‘Jullie staan met je rug naar de toekomst’.

Amsterdam, 01 juni 2009

Arnold Heertje, bekend econoom en prominent PvdA-lid, wijst zijn partijgenoten in Amsterdam-Osdorp scherp terecht. PvdA Osdorp zet nutteloos bedrijventerrein door en wil daarvoor prachtig polderlandschap en biologische boerderij laten wijken.

In Amsterdam Osdorp hebben enkele honderden bewoners een burgerinitiatief ingediend bij de stadsdeelraad om de polder Lutkemeer III groen te houden en ecologische zorgboerderij De Boterbloem te redden. PvdA en GroenLinks in Osdorp willen op de akkers van deze boerderij een bedrijventerrein vestigen.
Alles wijst erop dat de PvdA haast maakt om het geplande bedrijventerrein Lutkemeer III er door te drukken. Die grote spoed blijkt uit het feit dat de raad van Osdorp, direct na de informatieve sessie over het burgerinitiatief, het tekenen van het contract met een projectontwikkelaar in een geheime sessie gaan bespreken. Die projectontwikkelaar staat te trappelen om de polder te gaan ‘ontwikkelen’, terwijl er vanuit  het bedrijfsleven aantoonbaar geen vraag is naar bedrijfspanden in dit gebied.
Bij steeds meer andere fracties in Osdorp rijzen twijfels over het nut van een nieuw bedrijventerrein. Het al ontwikkelde gedeelte van de polder, bedrijventerrein Lutkemeer I, zit na jaren leuren door het stadsdeel pas voor 37 procent vol. De PvdA, de grootste fractie in de raad, drijft zijn zin echter door.

De Boterbloem heeft de bekende econoom (en PvdA lid) Arnold Heertje  ingelicht over de handelswijze van zijn partijgenoten in Osdorp. Heertje is hier erg kwaad over geworden, en spreekt zich in onderstaande mail in duidelijke bewoordingen tegen zijn eigen partij uit:

‘Het verhaal van de PvdA is afschuwelijk om twee redenen.
Ten eerste is sprake van kwaadaardigheid. Zij geven een valse voorstelling van zaken, zijn bezig met eigen politieke ambities en hebben maling aan de belangen van de burgers. (Mede daarom verliezen zij aan de SP en aan Wilders).
Ten tweede is er een intellectueel tekort. Het gaat allang niet meer om werkgelegenheid, maar om de duurzame kwaliteit van het bestaan van mensen. Zinvolle werkgelegenheid moet daaruit worden afgeleid. Bedrijfsterreinen maken die de duurzaamheid aantasten zijn daarmee in strijd, maar bovendien in Nederland overbodig. Er liggen in Nederland veel terreinen braak en bestaande terreinen, die verpauperd zijn kunnen worden gerenoveerd.
Deze dubieuze partijgenoten van mij zijn hiervan niet op de hoogte en zijn in feite uit op geld, ook ten behoeve van zichzelf. en ik zal er op 18 juni over spreken met Lodewijk Asscher, die evenzeer als Obama en de rest van de wereld inzet op duurzaamheid.
Deze mensen uit de PvdA staan met de rug naar de toekomst.’

2 gedachten over “Persbericht: “Zware kritiek van Arnold Heertje op de PvdA fractie in Amsterdam-Osdorp: ‘Jullie staan met je rug naar de toekomst’.””

  1. Mooi dat deze autoriteit nu ook zijn kritische geluid laat horen aan zijn collega’s!
    Dhr. Heertje geeft in een paar woorden weer waar “we” met Amsterdam en andere steden heen zouden moeten willen: het beetje groen dat er nog is, koesteren en de bestaande bedrijventerreinen opknappen, revitaliseren zoals dat zo mooi heet, vóór maar gemakzuchtig weer een weiland wordt platgewalst. Revitaliseren van bestaande terreinen is lastiger (want met meer eigenaren te maken) en zal ook langer duren en duurder zijn, maar hier heeft het Rijk landelijk 400 miljoen voor beschikbaar gesteld om dit te stimuleren!! En eerst moet worden aangetoond dat alternatieven elders niet mogelijk zijn voor een weiland mag worden ingepikt om er blokkendozen van te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: