Woensdag 2 september 2009 excursie/inventarisatie KNNV Boerderij de Boterbloem in Osdorp

Van de KNNV, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie, ontving het actiecomité onderstaand bericht:

We gaan op woensdagmiddag 2 september de natuur rond boerderij De Boterbloem inventariseren. De achtergrond van de excursie is de volgende. De deelraad Osdorp is van plan om het gebied waar de boerderij op ligt in gebruik te nemen als industrieterrein. De boerderij voert al een lange strijd voor behoud. Het gebied, de Lutkemeer, is een fraai restant van het oude akker en veengebied rond Osdorp. De Lutkemeer was vroeger een uitloper van de Haarlemmermeer, daarna drooggelegd, vervolgens beakkerd en nu dus op weg naar industrialisatie. De akkers lopen bijna tot aan de ringvaart en liggen op zeeklei. Rond het gebied wordt door de Provincie Noord Holland ‘nieuwe natuur’ aangelegd na eerst de oude natuur weggegooid te hebben.

Het doel van de excursie is om vast te stellen of er rodelijst soorten aanwezig zijn, een indruk te krijgen van de botanische rijkdom en de botanische potentie. De plantenlijst kan argumenten voor het behoud leveren.
We verzamelen om 14.00 uur bij het parkeerterrein achter de boerderij aan de Lutkemeer weg 262 in Osdorp. Bereikbaar via Tram 1; Halte ‘Matterhorn’, daarna 12 minuten lopen naar ‘Alpen’; rechtsaf; Ookmeer weg oversteken, rechtdoor en bij de Lutkemeerweg rechtsaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: