Provincie Noord-Holland: extra subsidie voor opknappen en “intelligent ruimtegebruik” op bestaande bedrijventerreinen

Frank van den Hoven, van Plaatsengids.nl, meldde ons het volgende:

De Provincie Noord-Holland komt met een extra subsidiepotje voor het opknappen en “intelligent ruimtegebruik” op bestaande bedrijventerreinen. Daar gaat ook weer het signaal van uit: mensen benut nou eerst de bestaande terreinen eens goed, voor je weer een weiland met blokkendozen gaat volgooien.

Noord-Holland komt met extra subsidieronde herstructurering bedrijventerreinen
Het programma ‘Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik’ (HIRB) van de provincie Noord-Holland wordt aangepast om de effecten van de economische crisis te verlichten. Partijen kunnen nu meer subsidie krijgen dan voorheen. In 2009 is er een totaal bedrag van ruim 6,7 miljoen euro beschikbaar voor het opknappen van bestaande bedrijventerreinen. Van 1 september tot 30 oktober kunnen partijen zich inschrijven.

In de extra tender zijn de subsidiemogelijkheden eenmalig verruimd. Concreet betekent dit dat het percentage van de te subsidiëren projectkosten bij het onderdeel Fysieke verbeteringen is verhoogd van 35% naar 50%. De maximale subsidie voor dit onderdeel blijft 1,5 miljoen euro.

Ook is het subsidieplafond voor de laatste tender extra hoog, het totale bedrag van 6,7 miljoen is als volgt verdeeld:

* € 6.098.400 voor onderdeel Fysieke verbeteringen
* € 338.800 voor onderdeel Onderzoek
* € 338.800 voor onderdeel Procesmanagement

Voor deze extra verruiming van de subsidiemogelijkheden is besloten de middelen van komende jaren naar voren te halen. Tot en met 2011 is dit daarom de laatste HIRB-tender. De tender is geopend van 1 september tot en met 30 oktober. Medio augustus zijn de vernieuwde aanvraagformulieren op de website van de provincie te vinden. De formulieren en overige informatie over de HIRB en het provinciale herstructureringsbeleid in het algemeen zijn verkrijgbaar via het Digitaal loket en de provinciale site over Economie.

De extra subsidieronde HIRB is één van de maatregelen die de provincie heeft uitgebreid vanwege de economische crisis. De provincie wil hiermee de economie in de regio juist in deze tijden extra stimuleren. Voor het hele maatregelenpakket trekt de provincie in 2009 zo’n 50 miljoen eurouit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: