Alleen D66 stemt voor een groene Lutkemeer

Het raadsvoorstel in de Gemeenteraad van Amsterdam om de Lutkemeer III in te brengen in de Schiphol Area Development Company is woensdagmiddag 9 september j.l. met meerderheid van stemmen aangenomen. Alleen de fractie van D66 stemde tegen. GroenLinks en SP stemden voor het voorstel, maar pas nadat er keiharde garanties werden afgegeven voor het voorbestaan van ecologische zorgboerderij De Boterbloem.

Wethouder Maarten van Poelgeest garandeerde tijdens de raadsvergadering, dat De Boterbloem nog minimaal twee jaar in de Lutkemeerpolder kan blijven. Momenteel wordt een nieuwe raming gemaakt naar de toekomstige behoefte aan Schipholgebonden bedrijventerreinen. Het kan niet anders, dan dat deze raming lager uitvalt dan momenteel het geval is, omdat Schiphol door de crisis minder passagiers en vracht vervoert. De nationale luchthaven zei al eerder dit jaar veel meer tijd nodig te hebben om door te kunnen groeien tot 580.000 vliegbewegingen per jaar. Aanvankelijk zou dit in 2020 bereikt worden, maar Schiphol gaat er nu zelf van uit dat dit na 2025 gaat worden.

Negatieve berichten

Het actiecomité gaat er dan ook vanuit, dat De Boterbloem gewoon nog wat langer kan blijven dan de twee jaar die aanvankelijk dan de twee jaar die het Dagelijks Bestuur van Osdorp momenteel aan het onderzoeken is. Het resultaat wordt in de deelraadsvergadering van 29 september a.s. gepresenteerd, door de keiharde garantie van Van Poelgeest is dit slechts nog een formaliteit. Dit tot grote opluchting van het actiecomité “Red de Boterbloem”, dat de laatste twee weken steeds meer negatieve berichten opving over het verloop van dit onderzoek. Maar vooral voor zorgboerin Trijntje Hoogendam moet dit verschrikkelijk goed nieuws zijn, nu het onderzoek van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Osdorp geen roet meer in het eten kan gooien.

3 gedachten over “Alleen D66 stemt voor een groene Lutkemeer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s