Nieuws van actiecomité Red de Boterbloem

De Boterbloem voorlopig gered
Het vertrek van ecologische Zorgboerderij De Boterbloem kan minimaal met twee jaar worden uitgesteld. Dat is het resultaat van het onderzoek dat het Dagelijks Bestuur van Osdorp in opdracht van de stadsdeelraad heeft moeten uitvoeren. Eind oktober moet de gemeenteraad van Amsterdam hieraan nog haar definitieve goedkeuring geven. Wethouder Maarten Poelgeest heeft echter al in een eerder stadium aangegeven, dat er geen bezwaren zijn om De Boterbloem nog langer te laten blijven in de Lutkemeerpolder. Dit betekent dat het ingediende burgerinitiatief door actiecomité “Red de Boterbloem” een goed resultaat heeft opgeleverd. Bovendien heeft de deelraad besloten, dat de boerderij straks op kosten van het stadsdeel verplaatst zal worden naar een andere locatie. Het actiecomité blijft zich echter inzetten om van uitstel afstel te maken. Uit grondig onderzoek blijkt immers, dat er geen behoefte is aan een bedrijventerrein op die plek.

Stichting Vrienden van de Boterbloem
Het actiecomité ‘Red de Boterbloem” gaat op korte termijn over in Stichting “Vrienden van de Boterbloem”. Deze stichting gaat zich o.a. richten op het behoud van de Lutkemeerpolder als agrarisch gebied. Ook zal er een ondernemingsplan voor De Boterbloem worden opgesteld. Dat moet leiden tot een grote aantrekkingskracht op de bewoners van de Westelijke Tuinsteden, zodat De Boterbloem een onmisbare functie in de Lutkemeerpolder gaat vervullen. Dit kan verplaatsing naar een andere locatie bemoeilijken. Verder zal de Stichting allerlei activiteiten gaan ontplooien die moeten voorkomen dat er een bedrijventerrein in dit prachtig poldergebeid wordt gevestigd. Voor een bescheiden bedrag per jaar kan iedereen donateur worden en zo een bijdrage leveren aan het behoud van De Boterbloem én de Lutkemeerpolder. Binnenkort informeren wij u hierover verder.

Suzanne Kooij in finale Noord-Hollandse Helden
Henny Huisman presenteert elke maandagavond het televisieprogramma Noord-Hollandse Helden voor RTV Noord-Holland. Hij gaat daarin op zoek naar mensen die door de inwoners van Noord-Holland als held worden beschouwd. De initiatiefneemster voor de succesvolle reddingsoperatie van De Boterbloem – Suzanne Kooij – heeft de finale bereikt. Twee weken geleden werd er door de filmploeg een item met haar opgenomen op de boerderij. Suzanne Kooij is niet zo gelukkig met haar heldenstatus. Wel beseft ze, dat de titel Noord-Hollandse held veel positieve publiciteit gaat opleveren voor De Boterbloem en de Lutkemeerpolder. De uitzending met Suzanne Kooij is te zien op 2 november a.s. om 18.30, 20.30 en 22.20 uur op RTV Noord-Holland. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitzending op 30 november a.s. Wij vragen u dan ook om op haar te stemmen, zodat we de problematiek rond De Boterbloem en de Lutkemeerpolder breed onder de aandacht kunnen blijven brengen. Hier kunt u uw stem op Suzanne Kooij uitbrengen:

http://www.noordhollandsehelden.nl/Helden/heroitem/187/Suzanne_Kooij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s