Het Parool schrijft: Zorgboerderij De Boterbloem wil niet wijken voor bedrijven

Het Parool De Boterbloem 13122017

Het Parool besteedt op 13 december 2017 weer aandacht aan de nijpende situatie van De Boterbloem. Wie binnen de politiek pakt de handschoen op en gaat pal staan voor De Boterbloem? Dat is nu hard nodig…

Geweldig dat Het Parool schrijft over de bedreigde biologische zorgboerderij De Boterbloem. Alleen jammer dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan de omstandigheden waarbinnen dit gebeurt. Ontwikkelaar SADC is in feite overheid, 25% is in handen van Amsterdam, andere aandeelhouders zijn Schiphol, provincie NH en Haarlemmermeer. SADC heeft zojuist weer bij de gemeente aangeklopt voor herfinanciering. Ze kregen dit bij banken niet rond, het zou te risicovol zijn. In de directe omgeving heeft SADC ca 500 ha bedrijventerrein beschikbaar, daarnaast is Lutkemeer I allesbehalve vol. De werkgroep plabeka voorziet een overschot van kavels tot 2030 van minstens 3,5 miljoem m2. Daar komt bij dat van alle gebruikers in de polder alleen de Boterbloem is opgezegd. Dit maakt daadwerkelijk starten met de bouw onmogelijk.
Wat is er dan werkelijk aan de hand? Parool misschien goed om daar eens in te duiken. Wat doet bijvoorbeeld Seku BV ineens bij dit project, een BV van een van de speculanten die betrokken was bij de Hooijmaijers-affaire. En waarom wordt met publiek geld ruim 43 miljoen uitgegeven voor slechts 8 ha? Dit verhaal is veel groter dan het ontruimen van een zorgboerderij alleen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: