Beetje lucht voor de Boterbloem

Afgelopen week heeft de gemeenteraad van Amsterdam zich uitgesproken voor een zorgvuldiger beleid rondom de Boterbloem. De raad concludeerde unaniem dat de Boterbloem als zorgboerderij een belangrijke functie vervult voor de stad. Dat brengt met zich mee dat er goed moet worden gekeken naar mogelijkheden voor behoud en er zeker geen overhaaste besluiten moeten worden genomen. In het licht van de ontwikkelingen zou nu ontruimen prematuur zijn. De wethouder heeft toegezegd zich in te spannen voor goede afspraken met SADC.

Daarnaast ligt er een voorstel om het plan in de Lutkemeerpolder nog meer bedrijven te vestigen nogmaals goed te bekijken. Planologisch dateert het idee uit de jaren tachtig, hoe bekijken we dat met de kennis van nu. Wat is er precies nodig en op welke manier wil de gemeente nu invulling geven aan de polder? Zijn meerdere functies mogelijk en hoe zijn de huidige wensen in te passen. Hoe dit verder vorm gaat krijgen zal komend jaar blijken.

Bij de Boterbloem heerst opluchting. Hoewel nog steeds vrees voor wat gaat komen is er ook voorzichtige hoop op een goede afloop voor de polder, de boerderij en haar clienten.

Via deze link kan de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ordening van de Amsterdamse gemeenteraad beluisterd worden:

https://amsterdam.raadsinformatie.nl/vergadering/346694/raadscommissie%20Ruimtelijke%20Ordening%2013-12-2017

Vanaf 03:52:10

Eén gedachte over “Beetje lucht voor de Boterbloem”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: