Geen ontruiming biologische akkers!

Binnen een zeer kort tijdsbestek moet Ecologische zorgboerderij De Boterbloem haar akkers in de Lutkemeerpolder ontruimen. Dat heeft projectontwikkelaar SADC bedongen.  Op de akkers van De Boterbloem wil projectontwikkelaar SADC nu op korte termijn een bedrijventerrein ontwikkelen.

Wij ondernemen nog een ultieme poging om dit te voorkomen. Daarbij hebben wij de hulp van zoveel mogelijk mensen nodig!

Heel binnenkort overhandigt een deurwaarder een ontruimingsbevel aan boerin Trijntje van De Boterbloem. Drie dagen later zijn de akker van SADC. Kort daarna kunnen de vrachtwagens zand over de biologisch gecertificeerde akkers van De Boterbloem storten. Dan is het over en sluiten voor De Boterbloem. De waardevolle akkers zijn dan waardeloos geworden en dit kan niet meer worden omgekeerd.

Actiecomité Red de Boterbloem vraagt u om massaal uw stem te laten horen aan de Amsterdamse gemeenteraad. Geef hier uw ongezouten mening en deel dit bericht. Dan hebben wij iets in handen om nog één keer in actie te komen!

De gemeenteraad heeft vele argumenten in handen om het proces een halt toe te roepen: Lutkemeer 1 is nog lang niet vol, er is voldoende beschikbaar bedrijventerrein in de directe omgeving, er is totaal niet serieus naar het alternatieve plan gekeken en zeker voor de korte termijn zijn er legio mogelijkheden  om tot een oplossing te komen.

Met andere woorden: laat uw stem horen! Samen maken we de stad.

 

30 gedachten over “Geen ontruiming biologische akkers!”

 1. De Boterbloem laten verdwijnen zou een onherstelbaar verlies voor de stad Amsterdam zijn. Hier wordt goed werk verricht door de mensen van De Boterbloem, er worden eerlijke producten verbouwd en geoogst en bovendien is het een waardevolle locatie met historie waar de stad trots op dient te zijn. Natuurbehoud is juist nu belangrijk en als geboren Amsterdammer verwacht ik dat het Gemeentebestuur zich koste wat kost inzet voor het behoud van De Boterbloem en alle akkers en groen die erbij horen.

 2. Het is absoluut niet nodig dat er nog meer (veelal lege) kantoorruimte komt!
  De Boterbloem is een fijne biologische boerderij met een ecologische functie, met verkoop van biologische producten in de buurt, met evenementen en een sociale functie als zorgboerderij met een werkplek voor mensen met verschillende achtergronden. De Boterbloem moet blijven in dit mooie natuurgebied!

 3. Schandalig dat er weer een mooi stuk groen in Amsterdam wordt volgebouwd. Behalve een paar mensen die er goed geld mee verdienen wordt er niemand beter van. Bedrijventerreinen breiden zich als een soort lelijke vieze schimmel steeds meer uit in Amsterdam. Al dan niet op een corrupte manier zoals het oudere bedrijventerrein in de Lutkemeer. Gebruik liever bestaande bedrijventerreinen en knap die op. Wat eenmaal volgebouwd is met van die afschuwelijke loodsen en bedrijfsbunkers wordt nooit meer groen. Alsof we zeeen van ruimte hebben in ons kleine landje… Om een lang verhaal kort te maken: De Boterbloem moet blijven!!

 4. LAAT DE BOTERBLOEM BLIJVEN! Er verdwijnt dagelijks al zoveel groen in Amsterdam en er is een prachtig alternatief zodat het helemaal niet HOEFT om onder het zand bedolven te worden. En houd de zorgzame, liefdevolle bewoners van deze boerderij in ere.

 5. Hopelijk blijft dit prachtige bedrijf behouden voor Amsterdam omdat het onontbeerlijk is dat we eindelijk eens zorgvuldig met onze grond, dieren, planten en mensen leren omgaan. Meer stenen, meer productie, meer meer meer…. Laten we daar nu eens mee stoppen svp.

  1. in 1854 zei Chief Seattle het al:
   “ Hoe kun je de lucht, de warmte van het land kopen of verkopen? Als wij de prikkeling van de lucht en het kabbelen van het water niet kunnen bezitten, hoe kunt u het dan van ons kopen? Elk stukje van dit land is heilig voor mijn volk. Elke spar die glanst in de zon, elke nevel in de bossen, elke open plek, elke zoemende bij is heilig.
   WIJ ZIJN EEN DEEL VAN DE AARDE EN DE AARDE IS EEN DEEL VAN ONS. “

   Zien we in 2018 nog steeds niet dat wanneer wij de aarde nog meer verwoesten , wij onszelf en alle levende wezens op de aarde ook kapot maken.

   De boterbloem is een schat die we niet mogen verwoesten !

 6. Laat dit niet gebeuren, sinds 2000 is hier al sprake van. Deze boerderij heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen.
  Laat binnen de betonnen kolossen dit stukje natuur bestaan. Schiphol neemt al zoveel weg in Haarlemmermeer laat Amsterdam hier paal en perk aan stellen. Maar ook voor de leefbaarheid van bedrijven terreinen zijn dergelijke plekken van ontzettend veel waarde. Gemeente neem uw verantwoordelijkheid voor de omwonenden, belanghebbenden en laat u oren niet naar Schiphol en het grote geld hangen.

 7. Amsterdam wil tot een van de groenste europese steden benoemd worden in 2050. De boterbloem behoord tot de groenblauwe netwerken van amsterdam en heeft als nut: schone lucht, waterinfultratie, verkoeling en verbetering van biodiversiteit. De boterbloem is een groene stepping stone in versteend gebied, naast dat deze fuctie de ecologie bevorderd geeft de boterbloem indentiteit aan de omgeving lutkemeer

 8. Svp ga bouwen op bouwgrond,asfalt of iets dergelijks. Geef de natuur en de agrarische sector nabij de stad ruimte. Trijntje geef haar een kans.

 9. Niet Ontruimen, De Boterbloem moet blijven! De Gemeente heeft de mond vol over milieu, Gemeente bewijs dat nu eens in daden en laat de ecologische zorgboerderij De Boterbloem blijven! Sterker nog, schiet op zeg, er is verderop zelfs ongebruikt bedrijventerrein dat zo in gebruik genomen kan worden. Oproep aan de gemeente: maak ons burgers die willen genieten van de laatste stukjes natuur en lokaal geproduceerd biologisch voedsel eens een beetje blij en daarom poten af van de De Boterbloem zorgboerderij!

 10. achter elkaar aanhollen naar meer dat is de hedendaagse trend. De verwarde mensen stapelen zich op. natuurlijk hoeft niemand dit het gemeentebestuur van Amsterdam te vertellen die zijn stad zo mooi van prachtige parken heeft voorzien in de loop van vele jaren! Nu de keus, gaan we de rust erin brengen voor een op de mensgerichte toekomst met een zo goed als mogelijk zorg voor eigen lichaam? of gaat Nederland in optocht hun eigen ondergang tegemoet .

 11. Laat dit niet gebeuren! Zo’n mooie plek als de boterbloem, waar met veel liefde op het land wordt gewerkt, die opvang biedt aan mensen die niet meer mee kunnen draaien in onze hectische maatschappij, een idylle voor bijen en insecten, kortom een bijzonder stukje groen vlakbij de stad. En dat moet dan wijken voor het zoveelste bedrijventerrein?? Ik zou me diep schamen als bestuur als dit doorgaat!!

 12. Niet te geloven, de enige bio boerderij te AMS, die zoveel doet& prima functioneert, nee nog minder groen/ meer kavelleegstand , dat is beter! Niet te geloven , Schiphol heeft genoeg in deze streek, we hebben groen nodig , niet kantoren

 13. Het is ontzettend belangrijk dat de Boterbloem blijft voortbestaan! Een unieke plek in Amsterdam, zeer toegankelijk, lokaal geproduceerd biologisch voedsel en een plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dan zou een zoveelste bedrijventerrein belangrijker zijn? Ik dacht het niet!!!

 14. SADC doet me sterk denken aan de bullebak van het schoolplein, die alle ruimte opeist, het onschuldige hippiemeisje pest (en iedereen die haar wil helpen), voordringt bij de snoepautomaat, geen centimeter toegeeft en door de leraren geen strobreed in de weg wordt gelegd. Red de Boterbloem uit de handen van de geldwolven!

 15. Zo’n prachtig gebied , waar zoveel mensen van genieten, mag niet wijken voor weer een bedrijventerrein! Daar hebben we er al genoeg van! Iedereen ziet toch dat er veel leegstand is en dat er nog ruimte genoeg is op de bestaande bedrijventerreinen voor nieuwe bedrijven. De Boterbloem moet behouden blijven voor Amsterdam.

  1. In dit prachtige gebied niet meer geldwolven dus blijf ervan af. De Boterbloem is ontzettend
   belangrijk voor ons allemaal o.a. ook de biologische geteelde produkten en de rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s