Raadsleden Gemeente Amsterdam bezoeken De Boterbloem

IMG_20180303_120431670

Op zaterdag 3 maart 2018 brachten Anke Bakker van de Partij van de Dieren en Toon Geenen van de PvdA een bezoek aan de Boterbloem. Net als de meeste commissieleden Ruimtelijk Ordening kenden ze deze plek nog niet. En nu de Amsterdamse Gemeenteraad woensdag 7 maart a.s. zich weer over de toekomst van deze ecologische zorgboerderij én de Lutkemeerpolder gaat buigen, vonden ze het hoog tijd om deze plek eens met eigen ogen te bekijken.

IMG_20180303_120427067

Tijdens een wandeling over de akkers van de Boterbloem waren beide raadsleden zichtbaar onder de indruk van de pracht en rust van de Lutkemeerpolder en haar omgeving. Boerin Trijntje nam haar beide geiten mee tijdens de rondgang over de kostbare akkers van haar zorgboerderij. Die liepen keurig mee met de groep. Ook Arnold van der Valk maakte daar deel van uit. U kent hem zeker nog wel. Dit is de professor van de door de Universiteit van Wageningen gewiste online-college, waarin de Boterbloem als case dient.

IMG_20180303_120043290_HDR

Uit de gesprekken met de raadsleden werd in ieder geval één ding duidelijk.GroenLinks, de SP, PvdA, PvdD en Ouderenpartij willen zich samen inzetten voor het behoud van De Boterbloem. Zij willen dat de alternatieven serieus onderzocht gaan worden en dat er tot die tijd geen zand op de akkers wordt uitgereden. De nieuwe coalitie kan mogelijk deze hele kwestie met frisse energie opnieuw tegen het licht houden.
Red de Boterbloem geeft absoluut geen stemadviezen. Maar als de genoemde partijen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een meerderheid halen, zou dat erg goed nieuws zijn voor de Boterbloem!

IMG_20180303_120106316

Eén gedachte over “Raadsleden Gemeente Amsterdam bezoeken De Boterbloem”

  1. Ik heb op mijn website, waar ik plaatsbeschrijvingen maak van verleden en vooral heden van alle plaatsen in ons land, een uitvoerig artikel gewijd aan De Boterbloem op mijn pagina van Osdorp ( https://www.plaatsengids.nl/osdorp ) in de hoop daarmee een steentje te kunnen bijdragen aan de bekendheid van De Boterbloem en de vele nuttige functies die zij vervult, en in de hoop dat het er mede een steentje bijdraagt dat degenen die hier iets in de pap te brokkelen hebben, de juiste beslissingen nemen, oftewel dit in de wijde omgeving unieke pareltje voor het huidige en ons nageslacht behouden, zodat onze nazaten in deze omgeving niet alléén tegen saaie blokkendozen hoeven aan te kijken, maar van dit schaarse ‘groen in en om de stad’, waarvan vele rapporten stellen dat daar zo’n schreeuwende behoefte aan is rond de steden, kunnen bijven genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: