Over Ecologische zorgboerderij de Boterbloem

cropped-img_1961.jpgEcologische zorgboerderij de Boterbloem ligt prachtig in de Lutkemeerpolder aan de rand van Amsterdam, bij Osdorp. Op de uitgestrekte akkerlanden nestelen kivieten. Het is cultuurhistorisch erfgoed van grote waarde. Er wordt biologisch verbouwd, en er vinden een aantal psychiatrische patiënten en andere kwetsbare mensen dagbesteding. De Gemeente Amsterdam wil op deze unieke plek een bedrijventerrein neerzetten en vindt dat De Boterbloem weg moet.

IMG_2091

Intussen hebben op http://deboterbloem.petities.nl al meer dan 2000 mensen de petitie ‘Red de Boterbloem’ getekend. Er zijn ook al meer dan 13.000 handtekeningen op papieren handtekeningenlijsten gezet.
De lokale en landelijke pers heeft al heel veel aandacht aan de actie besteed.
Het is duidelijk dat de bewoners van Amsterdam willen dat De Boterbloem blijft. Maar ook van ver daarbuiten komen de mensen die hun handtekening hebben gezet. In deze tijd een bedrijventerrein willen vestigen op het land van een goedlopende biologische boerderij, dat vinden mensen van allerlei achtergronden een weerzinwekkend, absurd en ontoelaatbaar idee.
De gemeente heeft het gehele gebied Lutkemeer III voor 20 miljoen euro ingebracht in de projectontwikkelaar SADC. Die is van plan een bedrijventerrein te gaan ontwikkelen op één van de laatste authentieke polders aan de rand van Amsterdam.

Burgemeester en Wethouders van Amsterdam sturen eind 2017 samen met projectontwikkelaar SADC aan op de algehele bedrijfsbeëindiging van ecologische zorgboerderij de Boterbloem in de Lutkemeerpolder. Dit zal het gevolg zijn van een door gemeente en SADC afgedwongen sluiting van het enige en biologische akker- en tuinbouwbedrijf van Amsterdam.

Dit blijkt uit de aangekondigde dagvaarding die de Boterbloem op 1 december 2017 heeft ontvangen. Daarin staat ook dat de eigenaresse van de boerderij – Trijntje Hoogendam – het pand waarin zij woont van de Gemeente Amsterdam moet verlaten. Zo niet, dat dreigt ontruiming van haar eigen huis, dat door haar zelf is gebouwd en gefinancierd.

Onderteken de petitie op http://deboterbloem.petities.nl.

Advertenties

5 gedachten over “Over Ecologische zorgboerderij de Boterbloem”

  1. Natuur heeft mijn inziens een waarde die door steeds minder mensen wordt erkend. Ik vind, dat er oases dienen te blijven rond de steden, die inmiddels almaar meer beton te verwerken krijgen. Voorbeelden van hoe het eens was, dat hollandse landschap en waarom wij wereldwijd bekendheid genieten!Een bedrijf als de ´Boterbloem´is levensvatbaar gebleken en dient bovendien nog meer doelen. Steden dienen in hun directe nabijheid groene bufferzones te hebben. Bufferzones, waar je zonder dat je in de auto hoeft te stappen even kunt gaan opladen. Als er desondanks een bedrijventerrein dient te komen, laat dit dan het eerste ´groene bedrijventerrein van amsterdam worden´. Groen heeft immers de toekomst, daar is men het inmiddels wereldwijd over eens. Dit is een reactie van een 57 jarige man, met een achtergrond in de biologisch/dynamische landbouw )1971 t-m 1976.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s