Over Ecologische zorgboerderij de Boterbloem

 

cropped-img_1961.jpg

De Boterbloem
Ecologische zorgboerderij de Boterbloem ligt prachtig in de Lutkemeerpolder aan de rand van Amsterdam, bij Osdorp. Het is cultuurhistorisch erfgoed van grote waarde. Er wordt biologisch verbouwd, en er vinden een aantal psychiatrische patiënten en andere kwetsbare mensen dagbesteding. Op de uitgestrekte akkerlanden nestelen kivieten. Veel Amsterdammers komen hier wandelen, van het weidse uitzicht genieten of biologische producten kopen.
De Gemeente Amsterdam wil via projectontwikkelaar SADC en ontwikkelbedrijf GEM Lutkemeer uitgerekend op deze unieke plek een bedrijventerrein vestigen en vindt dat De Boterbloem weg moet.

IMG_2091

Brede steun voor behoud Boterbloem bij Amsterdammers en anderen
Op http://deboterbloem.petities.nl hebben duizenden mensen de petitie ‘Red de Boterbloem’ getekend. Er zijn ook al meer dan 13.000 handtekeningen tot behoud van de boerderij op papieren handtekeningenlijsten gezet. Op deze website hebben honderden mensen een persoonlijk en roerend verhaal achtergelaten waarom zij vinden dat De Boterbloem moet blijven.
De lokale en landelijke pers heeft al heel veel aandacht aan de actie besteed.
Het is duidelijk dat de bewoners van Amsterdam – en velen van ver daarbuiten – willen dat De Boterbloem blijft.  In deze tijd een bedrijventerrein willen vestigen op het land van een goedlopende ecologische boerderij is ontoelaatbaar.
De gemeente heeft het gehele gebied Lutkemeer III voor 20 miljoen euro ingebracht in de projectontwikkelaar SADC. Die is van plan een bedrijventerrein te gaan ontwikkelen op één van de laatste authentieke polders aan de rand van Amsterdam.

vernietiging.jpg

Steeds meer verzet van burgers tegen plannen bedrijventerrein en vernietiging unieke polder
Update september 2019: De Tuinen van Lutkemeer zijn door de politie ontruimd, en een deel van de polder wordt momenteel vernietigd door graafmachines. Maar steeds meer groeperingen burgers verzetten zich tegen de vernietiging van de laatste biologische polder van Amsterdam. Zie voor de laatste stand van zaken ook de websites van BehoudLutkemeer en WeSquash.

 

Onderteken de petitie op http://deboterbloem.petities.nl.

5 gedachten over “Over Ecologische zorgboerderij de Boterbloem”

  1. Natuur heeft mijn inziens een waarde die door steeds minder mensen wordt erkend. Ik vind, dat er oases dienen te blijven rond de steden, die inmiddels almaar meer beton te verwerken krijgen. Voorbeelden van hoe het eens was, dat hollandse landschap en waarom wij wereldwijd bekendheid genieten!Een bedrijf als de ´Boterbloem´is levensvatbaar gebleken en dient bovendien nog meer doelen. Steden dienen in hun directe nabijheid groene bufferzones te hebben. Bufferzones, waar je zonder dat je in de auto hoeft te stappen even kunt gaan opladen. Als er desondanks een bedrijventerrein dient te komen, laat dit dan het eerste ´groene bedrijventerrein van amsterdam worden´. Groen heeft immers de toekomst, daar is men het inmiddels wereldwijd over eens. Dit is een reactie van een 57 jarige man, met een achtergrond in de biologisch/dynamische landbouw )1971 t-m 1976.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s