SADC haalt bakzeil in WUR affaire: college over Boterbloem toch weer online

De NRC meldt vandaag, dat de WUR het college van Professor Van der Valk over de machinaties rondom de grond waarop Ecologische Zorgboerderij De Boterbloem boert toch weer online heeft gezet na alle commotie hierover in de pers. Projectontwikkelaar SADC, die De Boterbloem uit de Lutkemeer probeert te verdrijven,  had de universiteit verzocht het college te verwijderen.

NRC over boterbloem

Uit het artikel:

‘In het omstreden filmpje bespreekt Van der Valk de gang van zaken rond de biologische zorgboerderij ‘De Boterbloem’, aan de rand van Amsterdam. Hij vertelt – geheel naar waarheid – hoe er vanaf 2000 in het gebied is gespeculeerd met landbouwgrond en hoe de later wegens corruptie veroordeelde Noord-Hollandse VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers zich (betaald door projectontwikkelaars) bemoeide met het gebied.

Het digitale college was tegen het zere been van Peter Joustra van SADC, die op de akkers wil bouwen en een half jaar geleden de overeenkomst met De Boterbloem opzegde. Joustra wendde zich met klachten over „onjuistheden” tot de universiteit, die het filmpje vervolgens op zwart zette.’

 

 

Eén gedachte over “SADC haalt bakzeil in WUR affaire: college over Boterbloem toch weer online”

Plaats een reactie