Wethouder Amsterdam vraagt meer tijd voor Boterbloem, Behoud Lutkemeer zet door

Amsterdam heeft meer tijd nodig om de varianten voor bedrijventerrein Lutkemeer III uit te werken. Wethouder Van Doorninck heeft dan ook om uitstel van twee maanden gevraagd. De ontruiming van de akkers van De Boterbloem is uitgesteld en er zullen geen werkzaamheden plaatsvinden. Maar om van uitstel afstel te maken is zeker nog actie nodig. Het actieweekend van Behoud Lutkemeer dit weekend heeft dan ook gewoon doorgang.

kampeer in lutkemeer
EenVandaag besteedde dinsdag aandacht aan de perikelen in de Lutkemeerpolder en rondom Boterbloem. Naar aanleiding van die uitzending heeft de nieuwe GroenLinks wethouder een reactie gegeven op de plannen.

Wat de wethouder in die reactie niet vermeldt, is dat er op dit moment plannen liggen voor de ontwikkeling van slechts 5,4 hectare in plaats van de beschikbare 24 hectare. En dat deze ontwikkeling zo gepland wordt omdat een investeringsmaatschappij bij de verkoop van de gronden aan de gemeente heeft bedongen dat zij ook mag bouwen, niet omdat er bedrijven zijn die zich er willen vestigen.
De gemeente wil niet van deze afspraak afwijken.

Laat GroenLinks zijn groene gezicht zien?

Ondanks het uitstel blijkt het broodnodig om tegenwicht te bieden aan dit ‘groene’ college. Gaan een GroenLinks wethouder en dito burgemeester nu echt een biologische boerderij ontruimen voor een bedrijventerrein? Gebaseerd op oude plannen waar wel degelijk anders naar gekeken kan worden en anders op gehandeld kan worden?

Behoud Lutkemeer zet door met het actieweekend ‘Kampeer in de Lutkemeer‘. In een breed programma zullen daar op zaterdag verschillende experts en professoren een andere kijk geven op de redenen die het college nu aanhoudt om de plannen door te laten gaan. Is er wel echt een bedrijventerrein nodig om de woningopgave in stad mogelijk te maken? Past volbouwen van Lutkemeer III wel in de transitie die Amsterdam doormaakt? Wat is er eigenlijk ‘circulair en natuurinclusief’ aan een bedrijventerrein dat wordt gebouwd waar nu groen is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s