Behoud Lutkemeer wint executiegeding

Behoud Lutkemeer was gedagvaard in kort geding met de eis de Tuinen van Lutkemeer onmiddellijk te ontruimen en daarbij een betredingsverbod voor een groot deel van de polder gedurende twee jaar.

De advocaat van Behoud Lutkemeer heeft aangevoerd dat er op dit moment geen werkzaamheden gepland zijn, en dat ook eigenaar GEM BV zelf zegt dat zij begin september van start willen. Daarbij ontbreekt dus het spoedeisende belang. Daarnaast is het platform Behoud Lutkemeer op allerlei manieren actief om aandacht te vragen voor de misstanden in de polder en de noodzaak om de bouwplannen te stoppen. De rechter overweegt het volgende: “Uit de dagvaarding en de pleitnota van GEM Lutkemeer blijkt namelijk dat niet vòòr 1 september 2019 daadwerkelijk zal worden begonnen met de werkzaamheden. Van noemenswaardige schade voor GEM Lutkemeer bij voortgezet gebruik van het perceel is niet gebleken. Het planten van wat boompjes of het neerzetten van een enkel tijdelijk bouwsel zal nauwelijks tot extra werkzaamheden leiden bij het bouwrijp maken. Verder is niet aannemelijk geworden dat een twee maanden langer durend verblijf van het Platform op het perceel de prijs van de kavels of liet aantal geïnteresseerden noemenswaardig zal doen dalen. Tot 1 september 2019 geeft het belang van het Platform om deze actie te kunnen voeren en zijn boodschap aan de politiek op deze wijze kracht bij te zetten de doorslag”.

De komende maanden is Behoud Lutkemeer dus nog op de Tuinen te vinden. Kom ook langs! Ieder weekend van 11 tot 16 uur, tijdens evenementen of een ander tijdstip op afspraak. Ook iets organiseren in de Tuinen?  Neem contact op via info@behoudlutkemeer.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: