Het gesteggel van DB Osdorp met bestemming Lutkemeer

In een artikel op een PvdA website uit 2006 ontvouwt Osdorp wethouder Baâdoud megalomane plannen voor de Lutkemeerpolder. Wat heel erg is overigens, is dat hij het heeft over het “braakliggende terrein in de Lutkemeer” -daarmee bedoelt hij het goedlopende boerenbedrijf van de Boterbloem! Uit dit bericht blijkt, dat Schiphol-gerelateerde bedrijven in 2006 al niet stonden te springen om zich in de Lutkemeerpolder te vestigen.

Baâdoud zegt: “We hebben een braakliggend stuk bedrijven terrein, dat bedoeld was voor Schiphol gerelateerde bedrijvigheid en we gaan het nu inzetten ook voor andere doelen.” (???) (waarom mag de Boterbloem er niet gewoon blijven, vraag je je af?)

Hieronder zijn plan uit 2006:

“De stedelijke vernieuwing in Osdorp gaat goed, qua wonen. Maar we willen meer, we blijven vernieuwen! Daarbij is werkgelegenheid een speerpunt voor de komende jaren. We hebben een braakliggend stuk bedrijven terrein, dat bedoelt was voor Schiphol gerelateerde bedrijvigheid en we gaan het nu inzetten ook voor ander doelen. Met name om werkgelegenheid dicht in de buurt te realiseren. Als we nou proberen de vrachtwagens aan de rand van de stad te houden, hun lading over te laden op trams, die vervolgens in de stad hun vracht via kleine containers afleveren op overslag stations. Waarna deze met elektrische kleinere vrachtwagentjes de winkeliers bevoorraden dan slaan we in een klap meerdere vliegen. CityCargo is het bedrijf dat dit vanuit deze lokatie gaat opzetten.”

http://www.amsterdam.pvda.nl/afdeling_nieuwsbericht/3378/osdorp

Helaas – het FoodCenter wou er niets van weten en het project City Cargo is jammerlijk gestrand. En nog steeds geen enkel Schiphol gerelateerd bedrijf dat geinteresseerd is in de Lutkemeer. Maar Baâdoud is voor geen kleintje vervaard en verzint iets nieuws: een jeugdgevangenis!!! De link met Schiphol is onduidelijk, maar dat deert het stadsdeelbestuur niet.

In het Amsterdams Stadsblad van 7 januari 2008 poneert hij het idee van een jeugdgevangenis. Daar moet de Boterbloem dan nu voor wijken. De boerin van de Boterbloem suggereert, als er dan per se daar een jeugdgevangenis moet komen, om die dan te vestigen op het nog steeds niet volle Lutkemeer I. Op dit idee reageert Baâdoud als volgt:

“Het is niet goed voor het imago van dit terrein om een gevangenis neer te zetten die zichtbaar is vanaf de weg. Justitie heeft een kavel gereserveerd op Lutkemeer III en bedrijven die al een contract hebben voor I willen niet ineens geconfronteerd worden met een gevangenis.”

Ik denk dat niemand die het prachtige groene gebied van de Lutkemeer kent geconfronteerd wil worden met een jeugdgevangenis.

Als ze zo met het terrein in hun maag zitten en niemand die iets met Schiphol te maken heeft zich er wil vestigen…. waarom kan De Boterbloem er dan niet gewoon blijven? Waarom moet er per se IETS gebouwd worden? Zitten ze al vast aan wurgcontracten? Geheime vastgoeddeals? Gefêteerde ambtenaren? Waar blijft de Osdorper klokkenluider?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: