Tijdens Raadscommissie RO spreken velen in voor behoud Lutkemeer en Boterbloem

IMG_1870

Op 3 oktober sprak een grote hoeveelheid mensen in voor behoud van De Boterbloem en een groene Lutkemeerpolder bij de vergadering van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam. Alle argumenten die de GroenLinks wethouder eerder had aangedragen (in reactie op reportage EénVandaag) om het bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder door te zetten werden stuk voor stuk ontkracht door de diverse insprekers. Zij konden rekenen op luid applaus vanaf de tribune, die vol  Boterbloem sympathisanten zat.

43030783_2245651612143250_6041590779997061120_o

De vergadering is hier terug te bekijken, vanaf minuut 57 zijn de insprekers te horen.

IMG_1859

demo red de boterbloem 1

twitter foto behoud lutkemeer

Voorafgaand aan het inspreken vond een levendige demonstratie voor de Stopera plaats.

Indrukwekkend waren o.a. de plannen die aan wethouders en Raadsleden werden gepresenteerd voor Biopolder Lutkemeer, waarbij lokale voedselproductie, educatie, biodiversiteit en natuurbeleving behouden blijven in de toekomst.

biopolder lutkemeer 1

biopolder 2

 

biopolder 3

biopolder 4

biooplder 5.png

De onthullingen over nieuwe feiten in het (onafhankelijke) onderzoek dat gaande is naar de corruptie die heeft geleid tot de plannen voor het bedrijventerrein, en waar Hooijmaijers, die nu in de gevangenis zit, nauw bij betrokken was, leidden tot beroering onder de raadsleden.

Op de ramen van de zaal waar de vergadering plaatsvond waren vorken opgehangen waaraan bezorgde burgers boodschappen voor de raadsleden hadden vastgemaakt.

vorken.jpg

selectie reacties

Van Actiecomité Red de Boterbloem kregen de aanwezige wethouders en raadsleden een brochure met een selectie van de hartekreten van bezorgde burgers die willen dat De Boterbloem behouden blijft. Deze brochure is hier te downloaden. Een voorproefje:

cityplanning.png

Karin.png

 

Plaats een reactie